Fieldlab Smart Maintenance Techport officieel geopend!

Reading Time: 2 minutes

Na een intensief aanlooptraject was het gisteren (13 juni) eindelijk zover: het fieldlab smart maintenance Techport is officieel geopend! In het samenzijn van alle partners stond samenwerking tussen de verschillende partijen centraal. Op het podium deelden de partners hun visie op het fieldlab. Wat duidelijk naar voren kwam, was dat samenwerking onmisbaar is. Zo gaf een van de partners aan dat elke partij slechts een deel van de puzzel kan inbrengen en dat er samen innovatieve oplossingen gevonden kunnen worden die de maakindustrie vooruithelpen door onderhoud meer voorspelbaar te maken. Op het podium benadrukte Prof. Dr. Frans Feldberg (KIN Center for Digital Innovation bij de Vrije Universiteit Amsterdam) het belang van wetenschappelijk onderzoek dat maatschappelijk relevant is. Binnen het Techport field lab werkt de Vrije Universiteit aan het ontwikkelen van nieuwe algoritmen voor preventief onderhoud en worden nieuwe businessmodellen onderzocht rondom het delen van data. Dit project is een mooi voorbeeld van onderzoek dat dat dicht bij de praktijk staat en zowel maatschappelijke als wetenschappelijke impact nastreeft.

Impressie van de opening van het fieldlab smart maintenance Techport (Frans Feldberg aan de linkerzijde)

Nu de toon is gezet met de opening van het fieldlab, wordt er meteen vooruitgekeken naar de toekomst. De partners zijn enthousiast om het fieldlab in gebruik te nemen en er innovatieve experimenten uit te voeren!

Binnen het field lab smart maintenance zijn de volgende partijen actief: Tata Steel, Techport, ROC Nova College, Vrije Universiteit Amsterdam, Amsterdam Center of Data Analytics, SKF, Bosma & Bronkhorst, Semiotic Labs, IJssel Technologie, Inertia, Facta, VanDerEng Labels, gemeente Velsen en de provincie Noord-Holland.

Auteur: Romano Audhoe