Werkconferentie AI in de zorg

Reading Time: < 1 minute

Onder grote belangstelling vond 11 februari 2021 de online werkconferentie AI in de zorg plaats georganiseerd door Connect4Care en VBZ KAM (samen Voor Betere Zorg). Hierbij heeft KIN Center for Digital Innovation een online workshop verzorgd over Implementeren van AI in de praktijk. Hierbij heeft Marlous Agterberg, de deelnemers meegenomen voorbij de Hype van AI en wat er gebeurt als AI in de praktijk wordt geïmplementeerd. Welke management uitdagingen komen hierbij kijken en hoe ga je daarmee om? 

KIN & Healthcare

Het KIN Center for Digital Innovation onderzoekt de ontwikkeling en het gebruik van digitale innovaties in organisaties. Healthcare is een sector waar veel speelt op het gebied van digitale innovatie en transformatie. Daarom doen wij al jaren onderzoek in de healthcare en zitten er ook twee praktijkcases uit de gezondheidszorg in ons boek “SLIM Managen van AI in de praktijk”. We vonden het daarom erg leuk om de deelnemers mee te nemen over de uitdagingen van het implementeren van AI in de praktijk en met ze te sparren over waar ze tegen aan lopen. 

Als vervolgstap op de conferentie gaan met elkaar verder in gesprek om te kijken op welke thema’s we verder gezamenlijk onderzoek kunnen doen. 

Meer informatie

Meer informatie over de online werkconferentie? Op deze pagina kun je opnames terugkijken. Waaronder ook de Keynote: De impact van AI op de zorg nu en in de toekomst van prof. dr. Koen Hindriks, Vrije Universiteit Amsterdam. Of wil je meer weten over het implementeren van AI in de praktijk en hoe wij organisaties hiermee helpen? Kijk dan hier.